• Belangrijke mededeling! Met ingang van heden is ons WHATSAPP NUMMER veranderd naar 0182 - 20 00 11.
  Wilt u ons liever bellen? Dat kan op ons bekende nummer 0182 - 20 00 11. Uiteraard blijven we ook per e-mail bereikbaar op info@deleukstetandartsvangouda.nl

 • Woordenlijst

  Kroon – Een kroon is een ‘kapje’ van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Eenmaal aan de tand of kies gehecht krijgt deze laatste zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Daarnaast kan een kroon ervoor zorgen dat verkleurde of slecht gevormde tanden of kiezen een mooie en verzorgde uitstraling krijgen.

  Implantaat – Als er geen natuurlijke gebitselementen meer beschikbaar zijn of wanneer het beter is om geen losstaande tanden te gebruiken voor een brugconstructie, dan kunnen tandheelkundige implantaten een oplossing vormen om open ruimten op te vullen.

  Ontbreekt er een tand of kies dan kan er een titanium-implantaat worden geplaatst met daarop een vastzittende kroon. Als u verschillende tanden mist kan op twee of meer implantaten een vastzittende brug geconstrueerd worden.

  Zelfs als u alle tanden of kiezen mist, kan op verschillende implantaten een vastzittende brug worden vervaardigd.

  Het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten wordt soms vergoed. Dit is afhankelijk van de situatie en uw zorgverzekeringspakket. Ook hierover informeren wij u graag. 

  Brug – Ontbreken er tanden of kiezen in uw mond? Dan kan een brug een oplossing zijn. De brug wordt aangebracht aan twee afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte Op de afgeslepen tanden of kiezen worden kronen geplaatst. Het tussendeel wordt voorzien van één of meer kunsttanden en/of kiezen.

  Het plaatsen van een brug verbetert niet alleen het uiterlijk, het kan er tevens voor zorgen dat u beter kunt kauwen. Ook kan het voorkomen dat tanden en kiezen zonder brug scheef gaan staan en uitgroeien.

  Facing – Met een facing of veneer is het uiterlijk van een tand te verfraaien. Hierbij wordt een dun schildje van composiet of porselein op de tanden geplaatst en gehecht. Zo kan met een facing bijvoorbeeld de vorm of de kleur van een tand worden veranderd: spleetjes tussen tanden kunnen namelijk worden opgevuld, afgebroken hoekjes gerepareerd, gele of bruine tanden weer worden witgemaakt en scheve tanden worden gemaskeerd. 

  Bleken – Bij De Leukste Tandarts van Gouda bent u ook aan het juiste adres om uw tanden op een veilige manier te laten bleken. De door ons gebruikte bleekgel, waarvan de werking door middel van een UV-lamp wordt versterkt, tast het tandglazuur niet aan. Al na één behandeling ziet u duidelijk resultaat. Wel raden wij u aan de behandeling om de twee jaar te herhalen.

  Maak een afspraak

  Kennismaken, behoefte aan een second opinion of meteen maar een afspraak maken? Laat hier uw gegevens achter, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld om een datum te prikken.

  De Leukste Tandarts van Gouda

  De tandarts en het team van De Leukste Tandarts van Gouda bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk èn voor uw gezondheid.

  Contactgegevens

  Willem Barentszlaan 26
  2803 XP Gouda

  0182 - 20 00 11
  info@deleukstetandartsvangouda.nl
    0182 - 20 00 11 (alleen WhatsApp)