Tandtechniek

Slaapverstoorders: snurken en apneu

snurkbeugelEen goede nachtrust is van groot belang voor uw welbevinden, uw functioneren, uw gezondheid en relatie. Die nachtrust kan flink verstoord worden wanneer u of uw partner snurkt of aan slaapapneu lijdt.

Snurken wordt veroorzaakt doordat in ontspannen toestand de zachte weefsels van de keelholte (de wanden van de keelholte, tongspier, huig en het zachte gehemelte) naar beneden zakken, de luchttoevoer blokkeren en bij het inademen gaan trillen. Ook bij het Obstructief SlaapApneuSyndroom (OSAS) ligt de oorzaak van de ademhalingsstoring in de obstructie van de luchtwegen.

Een beugel op maat

Het trillen of vibreren van het zachte weefsel kan in veel gevallen voorkomen worden door met behulp van een snurkbeugel of apneubeugel de onderkaak licht naar voren te duwen. Om het draagcomfort en de effectiviteit van de beugel te verhogen, maakt onze tandtechnieker zo’n beugel voor u op maat op basis van een afdruk van uw tanden. Daarnaast kunt u de beugel ook zelf verstellen.

Voorkom slijtage door tandenknarsen

Ook tandenknarsen (bruxisme) kan voor irritatie bij uw (bed)partner zorgen en bovendien ernstige klachten en gebitsschade veroorzaken. Om slijtage tegen te gaan maakt de tandtechnieker voor u desgewenst een zogenaamde opbeetplaat die perfect op het bovengebit past.

Maak een afspraak

Hebt u ook last van bovengenoemde gewoontes en kwalen? Maak hier een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek.

De tarieven voor materiaal- en tandtechniek kosten vindt u hier.